00
Prijavite se

DA LI PORUDŽBINU MOGU DA IZVRŠIM KAO GOST, ODNOSNO BEZ REGISTRACIJE?

Da. Porudžbinu možete da obavite bez registracije. Sve što vam je potrebno je imejl adresa. Ukoliko želite da koristite sve dole navedene usluge, molimo vas da se registrujete ovde.

- Različita adresa fakturisanja

- Promena adrese pošiljaoca ili adrese dostave

- Isporuka u više paketa

- Direktna isporuka krajnjem korisniku

- Pristup svim metodima plaćanja

- Pristup programu KeyAccout

ŠTA DA RADIM AKO ZABORAVIM ŠIFRU?

Ukoliko ste zaboravili vašu šifru, molimo vas da odaberete opciju "Zaboravio sam svoju šifru" kako biste dobili nove podatke za prijavu.

MOGU LI DA IZMENIM SVOJU PORUDŽBINU?

Nažalost, nije moguće izmeniti parametre vaše porudžbine. Međutim, ukoliko ste pogrešili tokom poručivanja, imate 15 minuta da je otkažete nakon što ste izvršili porudžbinu.

KAKO FUNKCIONIŠE PROCES OTKAZIVANJA?

Proces otkazivanja je sledeći: nakon što izvršite porudžbinu imate 15 minuta da je otkažete. Nakon isteka tog vremena, porudžbina ne može biti otkazana. Samo cela korpa može da se otkaže. Ne naplaćuje se nadoknada za otkazivanje.

NA KOJI NAČIN SAM STALNO INFORMISAN O STATUSU MOJE PORUDŽBINE?

Kliknite na opciju "Moje porudžbine". Osim toga, mi šaljemo status porudžbine putem e-pošte u kom se navodi progres vaše porudžbine. Sledeći statusi se prikazuju u pregledu vaših porudžbina:

U procesu proizvodnje: primili smo vašu porudžbinu. Ako ste odabrali "plaćanje unapred" kao metod plaćanja, molimo vas da uplatu izvršite do 12:00, u suprotnom ne možemo da garantujemo ispunjenje dogovorenog datuma dostave.

U procesu slanja: vaša porudžbina je spakovana i spremna u dispečerskoj sobi i uskoro će biti poslata na adresu dostave koju ste prosledili.

Poslato: vašu robu smo poslali u naše skladište za isporuku. Broj pošiljke za praćenje biće vam prosleđen. Sada status vaše pošiljke možete da pratite na www.dhl.de / www.dpd.de.

Otkazano: Vaša porudžbina je otkazana besplatno.

KOJE ROKOVE ISPORUKE NUDITE?

Rokovi isporuke zavise od tipa i izabranog finiša vašeg proizvoda. Rokovi isporuke za svaki proizvod su prikazani tokom procesa obračunavanja troškova. Možete da odaberete neku od sledećih opcija:

Standardna isporuka: standardno slanje sa praćenjem statusa vaše pošiljke je u ponudi za sve naše proizvode.

Ekspresna isporuka: Želite da dobijete vaš proizvod ranije? Onda odaberite ovaj metod slanja, koji uključuje i praćenje statusa pošiljke. Napominjemo da Ekspresno slanje nije dostupno za sve proizvode/varijante proizvoda.

Prioritetno slanje: idealan način slanja (uključuje praćenje statusa pošiljke) za super urgentne pošiljke. Dostupno za određene proizvode.

Slanje subotom: Nudimo i slanje subotom za neke od naših proizvoda. Samo odaberite ovu opciju tokom procesa obračunavanja troškova. Za ovu uslugu naplaćujemo doplatu po pošiljci.


Napominjemo da Prioritetna dostava do 12:00 nije moguća za sledeće porudžbine:

- pošiljke preko špeditera

- adresa dostave na nekom od nemačkih ostrva

- Adrese dostave su u nekoj od carinskih enklava u Alpima

- internacionalne adrese dostave

KO JE VAŠ PARTNER ZA LOGISTIKU/PREVOZ?

Mi za slanje pošiljki sarađujemo sa kompanijama DHL Express, ili njihovim partnerima u toj državi. U pojedinim slučajevima, isporuku vrše špediterske kompanije (Schenker or GLS). Težina paketa, odabrani datum dostave i izbor partnera za slanje pošiljke u vašoj korpi odlučuje i koji partner će biti odabran.

KAKO DOBIJAM FAKTURU?

Onda kada otpremimo vaše proizvode, šaljemo vam fakturu u .pdf formatu na imejl adresu koju ste naveli. Ova faktura je važeća bez elektronskog potpisa prema Članu 5. Nemačkog akta o pojednostavljenju poreza od 1. novembra 2011. Ukoliko vam nedostaje faktura, možete da je odštampate u bilo kom trenutku sa opcije "Moje porudžbine" sa vašeg profila na početnoj stranici.

DA LI MOGU DA PROMENIM MOJU ADRESU FAKTURISANJA?

Želite da proizvode pošaljete direktno krajnim korisnicima? Nema problema - uz garantovanu zaštitu korisnika, naravno! Ovu opciju možete da odaberete u prvoj fazi porudžbine. Ne naplaćujemo dodatno ovu uslugu.

KAKO MOGU DA VAM PLATIM?

Plaćanja primamo putem plaćanja unapred, PayPal, instant plaćanja i kreditne kartice.

Kreditna kartica

PayPal

Instant plaćanje

Plaćanje unapre


Podaci naše banke

Unitedprint.com SE

IBAN: DE97 8508 0000 0300 3474 03

Swift (BIC): DRESDEFF850

Commerzbank AG Dresden

KAKO KREIRAM PAYPAL NALOG?

Vaš PayPal nalog možete da napravite na sledeći način:

- Otvorite PayPal veb-sajt i kliknite na 'Registruj se' (Sign Up).

- Izaberite da li želite da kreirate nalog za fizičko ili poslovno lice

- Unesite neophodne informacije, potvrdite klikom na 'Sledeće' (Next) i klikom na 'Registruj se' (Sign Up)

- Kliknite na e-poštu koju ste primili kako biste potvrdili registraciju

- Unesite šifru i kliknite na 'Next'

- Zatim će se pojaviti nekoliko sigurnosnih pitanja kako bi vaš nalog bio što bezbedniji

ČUVANJE PODATAKA SA KREDITNE KARTICE I DIREKTNOG ZADUŽENJA

Pružamo vam mogućnost čuvanja vaših podataka o uplati za plaćanja izvršena kreditnom karticom ili putem elektronskog direktnog zaduženja (SP LS Core1) za naredne porudžbine. To vam omogućava direktan pristup ovim podacima kada sledeći put budete želeli da izvršite kupovinu. Vaši podaci će biti šifrovani i sačuvani od strane našeg partnera za platne transakcije, i samo vi možete da im pristupite tokom procesa poručivanja.

ŠTA SE DEŠAVA SA PODACIMA O MOJOJ ADRESI?

Vaši podaci se čuvaju u potpunoj sigurnosti i poverenju - garantovano. Ne dele se sa trećom stranom. Osim toga, nećete primati neželjene njuzletere ili promotivne imejlove od nas.


GDE MOGU DA NAĐEM IZJAVU O PRIVATNOSTI?

Izjavu o privatnosti možete da pronađete ovde.

ŠTA ZNAČI 'PREVUCI I PUSTI'?

Prevuci i pusti' je funkcija kojom lako i brzo možete da pomerate, kopirate ili otpremite (upload-ujete) fajlove.

DA LI MOGU DA NARUČIM MANJE KOLIČINE/POJEDINAČNE PRIMERKE?

Naravno, pružamo vam mogućnost da naručite manje količine ili čak pojedinačne primerke (u zavisnosti od proizvoda).

KOJE FORMATE FAJLOVA PRIHVATATE ZA UPLOAD (OTPREMANJE)?

Ceo dizajn i šemu možete da napravite u našoj alatki FreeDesign. Ukoliko želite da otpremite slike i logoe, oni moraju da budu u JPG, PNG ili SVG formatu. Ukoliko želite da otpremite već spremne šeme, to možete učiniti ako je fajl u PDF formatu. Tekst mora već da bude u samom PDF fajlu. Molimo da za slike i grafike sa providnom pozadinom koristite samo PNG fajlove. Transparentni delovi se automatski izostavljaju.

KOLIKO TREBA DA BUDE VISOKA REZOLUCIJA MOG FAJLA?

Kako bismo dostigli zadovoljavajući kvalitet štampe, potrebna nam je rezolucija od najmanje 300 dpi, ili za postere veličine A1 i veće (veličina mora biti minimum jedna polovine stranice), potrebna je minimalna rezolucija od 150 dpi. Što je veća rezolucija to je i bolji kvalitet štampe.

ŠTA SU VEKTORSKI PODACI/SVGS?

Kodirani fajlovi se ne sastoje od pojedinačnih piksela, već od matematički definisanih krivih linija. To omogućuje čuvanje grafika i teksa. Vektorski fajl ne zavisi od rezolucije i smanjuje se bez gubitka kvaliteta.

DA LI MORAM DA ODREDIM PREPUST (BLEED)?

Da. Prepust je definisana površina van formata stranice. Prepust sprečava stvaranje belog rama koji bi potencijalno mogao da se pojavi kao rezultat sečenja. Prepust se prikazuje na našim dizajn šablonima kad se približite ivici ili pređete preko nje nje. Neka vaš prepust bude prepuštena pozadina grafičke pripreme. Tekst bi morao biti udaljen najmanje 1,5 mm od ivice stranica.

KOJI STEPEN TOLERANCIJE TREBA DA UZMEM U OBZIR?

Kada je u pitanju dalje procesuiranje, preciznost i tačnost su od krajnje važnosti, i zato štamparska industrija sada koristi kompjuterizovane mašine. Ali i dalje treba da postoje tolerancije pri sečenju i savijanju papira - u zavisnosti od tipa proizvoda i korišćenih materijala, ove tolerancije mogu da iznose i 1 mm. Nažalost, nemoguće je potpuno isključiti ove razlike kod sečenja i savijanja. One mogu da dovedu do toga da elementi koji idu do same ivice stranice (kao što su slike, tekst ili uske trake) budu delom odsečeni ili da šema izgleda nejednako posle sečenja ili savijanja. Da biste bili sigurni da dobijate najbolji kvalitet, pokušajte da izbegnete postavljanje teksta ili elemenata suviše blizu ivica kada pravite šemu. Nažalost, ne možemo da prihvatimo žalbe ovog tipa za gorenaveden stepen tolerancije. Dodatne infromacije možete da pronađete u odgovoru na pitanje "Da li treba da odredim prepust (bleed)?"

DA LI TAKOĐE MOGU DA ODABEREM DRUGAČIJE PREKLOPNE DIMENZIJE KADA OTPREMAM (UPLOAD-UJEM) VEĆ SPREMAN DIZAJN?

Molimo vas da vaše flajere pripremite prema podacima sa liste u vezi sa vašim odabranim proizvodom na stranici sa proizvodom. Preklopne dimenzije koje su drugačije od onih koje mi nudimo nisu moguće.

KOJE TIPOVE PAPIRA NUDITE?

Naš tim je već pronašao tipove papira koji su pogodni za svaki dostupni proizvod sa štampom. Raznovrsni papiri su često dostupni u različitim debljinama ('gramaža'). Debljina papira je pokazana brojem posle vrste papira. Što je broj veći, papir je teži i deblji.

Sjajni (papir sa glatkim sjajnim finišem)

Mat (papir sa glatkim mat finišem)

Natural (papir sa grubljim mat finišem)

Bio (beli reciklirani papir)

Karton (naročito tvrd papir)

Naš sjajni/mat papir je papir visokog kvaliteta sa dva sloja premaza. U zavisnosti od finiša mašine, papir može da bude poboljšan disperzionim lakom (mat ili sjajan), i kao takav, ne možemo da garantujemo da će biti moguće ponovo ga štampati/pisati po njemu.

Naši papiri otporni na vlagu su kod postera dostupni u debljini od 115 g/m2. Imaju zadnju stranu u plavoj boji i praktično su korisni za spoljašnju upotrebu jer su otporni na vremenske prilike i ne blede.

Naše folije su dostupne kada poručujete nalepnice. One su trajno lepljive, bele su i imaju sjajan finiš. Folije od polietilena su pogodne za spoljašnju upotrebu, jer su vodootporne i teško se cepaju. Ukoliko se koriste mastila za štampanje 6. stepena koje ne blede, onda vaše nalepnice mogu da ne blede i do 4 meseca, u zavisnosti od izloženosti suncu. Nalepnice nisu pogodne za korišćenje u perionicama automobila jer nisu otporne na sredstva koja se koriste za pranje automobila, sadrže komponente koje se rastvaraju i ne mogu da se koriste na primarnim pakovanjima hrane.

ŠTA JE PRESVLAČENJE CELOFANOM/SPECIJALNA FOLIJA?

Presvlačenje celofanom podrazumeva primenu izuzetno tanke folije na štampani proizvod. Ovo ne samo što poboljšava vaš proizvod, već povećava i njegovu otpornost, što znači i da duže traje. U zavisnosti od vaših zahteva, ova folija može da daje sjajan ili mat efekat. Postoji opcija odabira specijalne mat folije sa finišom koji ima efekat somota.

ŠTA TREBA DA ZNAM KADA JE U PITANJU ŠTAMPA NA TEKSTILU?

Ukoliko želite da koristite vašu sliku ili logo, molimo vas da budete sigurni da vaš fajl podržava transparentnost ukoliko želite da elementi budu transparentni. To je moguće ako su ti fajlovi u PNG formatu. Zbog proizvodnih razloga dimenzije tekstila mogu da budu +/-5 %.

ŠTA TREBA DA ZAPAMTIM KADA JE U PITANJU PRANJE TEKSTILA?

Kako bi vaši motivi dugo trajali, važno je da se pridržavate sledećih uputstava za čišćenje i negu. Uopšteno: onog trenutka kada je na tekstilnom predmetu dodata štampa ili vez, instrukcije proizvođača sa etikete više ne važe, jer su tokom pranja i drugih procesa nege štampani motivi osetljiviji od samog platna. Molimo vas zato da obratite pažnju na sledeće instrukcije za negu (da biste saznali koji proces štampanja se koristi treba da pročitate informacije o proizvodu u listi sa podacima):


Digitalna štampa (direktno na predmetu)

- Uvek tekstilni proizvod izvrnite naopačke prilikom pranja i peglanja.

- Ne koristite paru prilikom peglanja.

- Različiti štampani motivi ne smeju da se dodirnu prilikom peglanja (npr. štampa na obe strane). U tom slučaju treba da postavite parče platna između dva motiva.

- Operite vaš proizvod pre nego što ga obučete prvi put.

- Ne perite na temperaturama većim od 30 stepeni i molimo vas da uključite laganiji program sa manje obrtaja.

- Ne koristite nikakve fabričke omekšivače, hemijske deterdžente i izbeljivače.

- Ne sušite vaš proizvod u mašini za sušenje veša.


Transfer štampa i vez

- Generalno možete da pratite upustva za pranje tog tekstila.

- Proizvodi na kojima je korišćenja digitalna transfer štampa ili na kojima je došiven motiv mogu da se peru na temperaturama do 60 stepeni.

- Uvek perite i peglajte vaš tekstil naopačke.

- Ne koristite izbeljivače.

- Ne sušite vaš proizvod u mašini za sušenje veša.

KAKO MOGU DA OTKAŽEM UGOVOR?

Kupoprodajni ugovor možete da orkažete u zakonski predviđenom roku. Pravila otkazivanja možete da pronađete ovde.

ŠTA DA RADIM UKOLIKO ŽELIM DA PODNESEM REKLAMACIJU?

Proces podnošenja reklamacije je sledeći:

Podnesite vašu reklamaciju u pisanoj formi slanjem e-pošte na imejl adresu customercare@easyprint.de, faksa na broj 020 34 99 03 84 ili poštom na adresu: unitedprint.com UK Ltd., 16 Great Queen Street, London WC2B 5AH. Ne zaboravite da navedete broj porudžbine na koju se reklamacija odnosi. Svaka reklamacija mora da bude dokumentovana. Imajte u vidu da do 5% porudžbine može biti sa greškom, zato nam treba dokaz koji pokazuje veći deo dostave. Naravno, ovo se odnosi na vidiljive nedostatke, a ne na neispunjene rokove ili ukoliko proizvodi uopšte nisu dostavljeni. Obavestite nas koliko primeraka proizvoda je oštećeno. Zadržavamo pravo da zatražimo nekoliko primeraka da nam pošaljete poštom kako bismo ih proverili. Obavestite nas kako želite da problem bude rešen. Naše osoblje brzo pregleda pritužbe i kontaktiraće vas e-poštom što pre koristeći kontakt podatke koji su sačuvani u vašem korisničkom profilu.

KOJA JE VAŠA ADRESA ILI KAKO MOGU DA VAS KONTAKTIRAM?

Našu adresu i kontakt možete da pronađete ovde.

IMAM PITANJE. ŠTA TREBA DA URADIM?

Napišite nam e-mail support@easyprint.rs, rado ćemo vam pomoći.